BIJ U THUIS

FRANS OP BEZOEK

Les op maat, bij u thuis

Naast de lessen die gegeven worden bij stal Frans is het ook mogelijk om op uw eigen paard les te krijgen. Voor de les ga altijd eerst met je in gesprek. Wat wil jij leren, waar loop je tegen aan en wat is er voor jou en je paard op dit moment belangrijk.

 

Regelmatig ga ik eerst terug naar de basis, controle over tempo en de rij richting van het paard en de houding / zit van de ruiter. Door aandacht te besteden aan deze basis elementen verbeterd de communicatie en vertrouwensband tussen paard en ruiter. Hiernaast komen regelmaat, richting- en tempocontrole, verticale- en horizontale balans en rechtgerichtheid bij het paard aanbod en een onafhankelijke zit en de hierbij behorende hulpen van de ruiter, evenals geduld, aan bod. Bij de technische problemen kan een tweedeling worden gemaakt. Zo zijn er rij technische problemen en lichamelijke problemen, het is van groot belang dat deze eerst worden uitgesloten.

 

Het paard gaat relaxter / fijner lopen door de verbeterde attitude van de ruiter en de ruiter voelt zich zekerder door de controle over het tempo en de rijrichting.Tevens wordt er veel aandacht besteed aan de balans van de ruiter, zijn of haar ademhaling en het herkennen van onnodige spierspanning. Door zo min mogelijk onnodige spierspanning en een lage buikademhaling te hanteren kan je als ruiter duidelijk en prettig met je paard communiceren. Tijdens dit proces vind ik het belangrijk dat de ruiter zich op zijn gemak voelt, ik vertel je graag wat goed gaat en ik vind lol tijdens de lessen essentieel

 

Kortom, tijdens de lessen komt er een breed scala aan trainingsonderdelen voorbij die de rijvaardigheid, lichaamsbewustzijn en het zelfvertrouwen van de ruiter bevorderd op een paard vriendelijke en persoonlijke manier. Naast het rijden kan een les ook bestaan uit

grondwerk, obstakeltraining aan de hand of rijdend verkennen,en/of loswerken, de lessen zijn gebasseerd op de freestyle methode van Emiel Voest en op centered riding methode van Sally Swift.

 

Het dragen van een cap is tijdens het rijden verplicht.

grondwerk
grondwerk

Centered Riding

 

Centered Riding is ontwikkeld door Sally Swift (USA) als een methode om een heldere communicatie te bereiken tussen paard en ruiter. Ze integreerde haar kennis van anatomie met het creatieve gebruik van mentale beelden in haar paardrijlessen. De ruiter ontwikkelt lichaamsbewustzijn. Als je je bewust bent van wat je doet en wat het effect ervan op het paardrijden is kun je deze patronen vervangen door een betere balans en coördinatie waar zowel paard en ruiter zich comfortabeler bij voelen.

 

Boyj

 

FRANCISCA

KOERHUIS

 

 

Oostwind

Copyright @ All Rights Reserved

Heuvelweg 52a,8105 SZ Luttenberg