BIJ STAL FRANS

Stal Frans

Naast de lessen op lokatie bestaat er de mogelijkheid om les te volgen op paarden van Stal Frans. Er zijn maar liefst 5 paarden en pony's waar je uit kan kiezen!

 

Ervaring met paarden is geen vereiste, iedereen is welkom. Heb je altijd al de kracht van paarden willen ervaren, maar is het het er nooit van gekomen of vond je een manege te onpersoonlijk of paardonvriendelijk? Dan ben je bij stal Frans aan het juiste adres om op een natuurlijke en fijne manier leren om te gaan met paarden!

 

De aanwezige paarden:

 

Boyj is een pony van 1.20 waar kinderen vanaf 6 jaar aan de slag kunnen met de verzoring, grondwerk, loswerken, wandelen en evt rijden. Boyj is een vriendelijke betrouwbare pony, hierdoor kunnen kinderen op een relaxte manier kennis maken met de verzorging en het omgaan met een pony.

 

Indy is een D pony die op een fijne en eerlijke manier laat zien of je geaard bent, of je ademhaling hoog of laat zit en of je niet toevallig met je hoofd bij iets anders bent. Indy kent de oefeningen tot de M, ze is een NRPS pony. Dit is duidelijk te zien aan haar sjieke hoofd!

 

Oostwind is een doorgewinterde, vrolijke goedzak met een respectabele leeftijd van 23. Hij wil altijd graag aan het werk en hij is altijd goed gestemd. Oostwind is een KWPN'er en is ongeveer 1.67.

 

Utah is een mooie merrie die in het verleden op hoog niveau springwedstrijden heeft gesprongen. Ze is zelfs Gelders kampioen geweest. Ze is nu met pensioen maar ze kan als geen ander voor je zorgen en met je samen werken.

 

 

Djoeke is een prachtige palomino kleurige shetlander en ze is de beste vriendin van Boyj. Ze vindt het erg fijn om samen met je te wandelen en hard te rennen. Ook vindt ze het erg prettig als je stil bent of gaat medieren, het liefst doet ze mee!

 

De lessen zijn privé lessen en duren een uur of 3 kwartier. Het is per persoon of kind verschilend wat het beste past qua lengt van de les. De les begint en eindigt met het verzorgen, poetsen, op en afzadelen van het paard of pony. Tijdens de les besteed ik veel aandacht aan de communicatie tussen ruiter en de pony.

 

De lessen zijn qua inhoud erg gevarieerd, het zijn niet alleen rijlessen. Om tot een goede samenwerking te komen is het belangrijk om een gelijkwaardige band met het paard op te bouwen. Dit is alleen mogelijk door veel tijd samen door te brengen en te voelen in plaats van te denken. Voorbeelden hier van zijn: wandelen, freestyle, longeren, poesten, guasha behandeling of schrik en obstakel training. Tevens is er de mogelijkheid om te mediteren of om in stilte bij de paarden te zijn, je gaat sowieso relaxed en goed geaard naar huis!

 

De lichaamshouding van de ruiter en de effectiviteit van de hulpen ruimschoots aan bod. Tevens wordt er veel aandacht besteed aan de balans, ademhaling en onnodige spierspanning bij de ruiter. Hierbij worden de trainingsmethoden van Emiel Voest en Centered riding ingezet. Neem gerust contact op en ik vertel je er alles over.

 

Door zo min mogelijk onnodige spierspanning en een lage buikademhaling te hanteren kan je als ruiter duidelijk en prettig met je paard communiceren. Tijdens dit proces vind ik het belangrijk dat de ruiter zich op zijn gemak voelt, ik vertel je graag wat goed gaat en ik vind lol tijdens de lessen essentieel.

 

Kortom: een breed scala aan trainingsonderdelen die de rijvaardigheid, lichaamsbewustzijn en het zelfvertrouwen van de ruiter bevorderd op een paard vriendelijke en persoonlijke manier. Het dragen van een cap is tijdens het rijden verplicht en er is een limiet qua lichaamsgewicht van de ruiter.

Copyright @ All Rights Reserved

Heuvelweg 52a,8105 SZ Luttenberg